دانشمندان بیش از پنجاه سال است که فواید سماق قرمز برای لاغری را بررسی کرده اند. بومیان مدت طولانی تری از آن استفاده کرده اند.
بر اساس مطالعات، سماق سرشار از فنل و فلاونوئید است. این گیاه همچنین ضد التهاب، ضد میکروب و سرشار از مواد مغذی است.
از لحاظ تاریخی برای فهرستی از مسائل بهداشتی مورد استفاده قرار میگرفته است، و تحقیقات مدرن این را حتی بیشتر تأیید میکند.
سماق به عنوان قابض، بافت ها را رنگ می کند. برای اسهال، هموروئید، ادرار زیاد و خونریزی استفاده می شود.
سماق همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. فواید سماق آن را برای سلامت پوست، عفونت ها و زخم ها مفید می کند.
مطالعه ای در سال 2014 به بررسی اثرات سماق روی باکتری های دهان پرداخت. سماق نه تنها با باکتری ها مبارزه می کند، بلکه به جلوگیری از بیوفیلم ها نیز کمک می کند.
تحقیقات انجام شده در سال 2004 نیز باکتری ها و سماق را مورد بررسی قرار داد. این گیاه در برابر هر شش سویه مختلف موثر بود.
سماق مانند پیاز به کشتن سالمونلا، E. coli و سایر باکتریهایی که اغلب در غذاهای بد یافت میشوند کمک میکند.
محتوای فلاونوئید سماق به دلیل اثرات ضد التهابی آن برای سلامت مغز نویدبخش است. محققان دریافتند سماق التهاب مغز و سیستم عصبی را کاهش می دهد.
آنها به این نتیجه رسیدند که سماق ممکن است به مبارزه با بیماری دژنراتیو سیستم عصبی کمک کند.
همین فواید ضد التهابی می تواند اثر محافظتی روی اندام های داخلی داشته باشد. هنگامی که محققان سماق را از نظر آسیب و نارسایی روده بررسی کردند، دریافتند سماق درمانی امیدوارکننده برای پیشگیری از این صدمات است.
سماق دارای آنتی اکسیدان، پشتیبانی از سیستم ایمنی است و به جلوگیری از مرگ سلولی کمک می کند. مطالعه دیگری در سال 2009 به این نتیجه رسید که فواید سماق به محافظت در برابر آسیب اندام ها و DNA کمک می کند.