در استان های غربی تهیه گلابی کیلویی حکم شلاق دارد

به عنوان محصولات تجاری، گلابی برای دستیابی به رشد، توسعه و بهره وری کافی به مواد مغذی خرد و کلان نیاز دارد.

کیو و همکاران  همبستگی بین ترک خوردن میوه و هورمون های درون زا یا مواد مغذی معدنی (Ca، Mg، و B) در لیچ را گزارش کردند.

ترک خوردن گلابی کیلویی عمدتاً به دلیل کمبود مواد مغذی معدنی ایجاد می شود.

Marschner  کلسیم را به عنوان مهمترین عنصر برای کیفیت میوه شناسایی کرد.

کلسیم برای چندین عملکرد ضروری در فیزیولوژی گیاه ضروری است، در درجه اول به دلیل نقش آن در یکپارچگی ساختاری و پایداری دیواره های سلولی و لایه میانی.

کلسیم به عنوان پلی بین مولکول های پکتین عمل می کند و یکپارچگی غشای سلولی را از طریق پیوندهای فسفولیپیدی بهبود می بخشد.

علاوه بر این، به عنوان یک پیام رسان ثانویه در فرآیندهای سیگنال دهی استرس عمل می کند.

کمبود کلسیم عامل اصلی ترک خوردن میوه در لیمو، لیچس، انجیر، انار و بسیاری از محصولات میوه دیگر است.

چوی و همکاران [5] وضعیت تغذیه ای میوه های گلابی دست نخورده و ترک خورده «واسان» را بررسی کرد و مشاهده کرد که میوه های ترک خورده حاوی غلظت های کمتری از کلسیم هستند.

علاوه بر این، پکتین در گوشت یا پوست میوه ترک خورده بیشتر از میوه دست نخورده محلول در آب بود.

علاوه بر این، پوست میوه های ترک خورده دارای مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی مانند نیتروژن کل، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم نسبت به پوست میوه های دست نخورده بود.

ریزمغذی ها، به ویژه بور، برای تنظیم لقاح و نمو حیاتی هستند.

جانا پیشنهاد کرد که اثرات ترکیبی بور و پوترسن باعث کاهش ترک خوردن میوه در گلابی آسیایی می شود.

به طور مشابه، Wojcik و Wojcik  دریافتند که سمپاشی B قبل از گلدهی و پس از برداشت محصول گلابی را افزایش می دهد و ماندگاری میوه را بهبود می بخشد.

کمبود مواد مغذی مانند کلسیم، بور، روی و پتاس به طور مستقیم با ترک خوردن میوه در انار مرتبط است.

مواد مغذی مانند کلسیم، پتاسیم، روی، مس، منگنز و مولیبدن در فرآیندهای فیزیولوژیکی رشد و نمو میوه مورد نیاز هستند و کمبود این عناصر در طول دوره رشد منجر به ترک خوردن میوه می شود.

بور، یک ریز مغذی مهم، به تنظیم لقاح و رشد مناسب میوه کمک می کند.

نقش بور در گسترش دیواره های سلولی از طریق ساخت پکتین ها و همچنین در افزایش ایندول-3-استیک اسید (IAA) و جذب آب، به کاهش درصد ترک خوردگی میوه کمک می کند.

روی همچنین نقش مهمی در تنظیم جذب آب دارد و برای فعالیت آنزیم های مختلف دخیل در فتوسنتز و متابولیسم کربوهیدرات ها ضروری است.

کوددهی سیلیکونی ظاهراً ترک خوردگی میوه در گوجه فرنگی را کاهش می دهد و بازده تولید را افزایش می دهد.

استفاده از سیلیکون در شرایط تنش غیرزیستی از جمله شوری، وجود فلزات سنگین، دماهای بالا و پایین، سیل آب و غیره اثرات مفیدی دارد.

سیلیکون در افزایش سرعت فتوسنتزی، تقسیم سلولی، تعداد رنگدانه ها نقش بسزایی دارد. جذب و انتقال آب و رشد ریشه و همچنین بهبود تحمل در برابر فعالیت های زیستی و غیرزیستی.