زعفران ادویه ای با رایحه ای قوی و رنگی متمایز است. زعفران کادویی مصطفوی همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
شواهد اولیه نشان می دهد که زعفران ممکن است خلق و خو را تقویت کند، میل جنسی را افزایش دهد و با استرس اکسیداتیو مبارزه کند. زعفران عموماً برای اکثر مردم بی خطر است و افزودن آن به رژیم غذایی بسیار ساده است.
در این مقاله با فواید زعفران برای سلامتی بیشتر آشنا شوید.
زعفران ادویه ای از گل Crocus sativus است که پسر عموی زنبق است. زعفران از کلاله و سبک هایی به نام نخ در خود گل نشأت می گیرد.
زعفران به دلیل سختی برداشت بسیار گران است. کشاورزان باید نخ های ظریف هر گل را با دست برداشت کنند.
سپس نخ ها را حرارت داده و خشک می کنند تا عطر و طعم زعفران ظاهر شود. این کار اضافی زعفران را به یکی از گران ترین ادویه های دنیا تبدیل می کند.
اکثر ادعاهای بهداشتی پیرامون زعفران به سطوح بالای آنتی اکسیدان های خاص آن مربوط می شود.
طبق یک بررسی در سال 2015، آنتی اکسیدان های فعال اصلی عبارتند از:
- کروسین
- پیکروکروسین
- سافرانال
- سایر ترکیبات عبارتند از کامفرول و کروستین.
این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند.
از آنجایی که استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد در ایجاد بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان و بیماری قلبی نقش دارند، آنتی اکسیدان هایی مانند این ها ممکن است به محافظت از سلامت فرد کمک کنند.
آنتی اکسیدان های موجود در زعفران ممکن است در محافظت از بدن در برابر اختلالات مؤثر بر سیستم عصبی نقش داشته باشند.
تحقیقات انجام شده در سال 2015 اشاره می کند که ترکیبات موجود در زعفران، مانند کروسین، به نظر می رسد التهاب و آسیب اکسیداتیو در مغز را کاهش می دهد، که ممکن است منجر به اثرات مفید شود.