کلمپه تنوری کرمان در طب سنتی جهان غوغا به پا کرده است

شیرینی کلمپه بخصوص کلمپه تنوری کرمان یکی از معروف ترین شیرینی هایی است که می توانید در خانه درست کنید.

این دستور پخت شیرینی خوشمزه ایرانی اصالتا کرمانی را تضمین می کند که ایرانی ها برای عید نوروز تهیه می کنند.

کرمانی های بومی در گذشته این شیرینی را با نخل خرما و روغن خانگی در شعله هیزم درست می کردند!

امروزه اساساً در شیرینی فروشی ها تولید می شود و در فر پخته می شود. هنوز هم خوش سلیقه و مورد استقبال کرمانی ها و گردشگران است.

این شیرینی معروف دارای دستور العمل ها و طعم های مختلفی مانند کلمپه گردو، کلمپه کنجدی، کلمپه پسته و کلمپه لقمه است.

به دلیل داشتن مواد مغذی، یک میان وعده سالم و مفید است. بنابراین اگر می‌خواهید یک هدیه یا صرفاً یک غذای بعد از ظهر برای لذت بردن با یک فنجان دارید، کلمپه قطعا برای شما کار خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که زیاد نخورید، زیرا غذای گرمایی است. اگر می خواهید آن را به صورت سنتی درست کنید، دستورالعمل هایی را که ما ارائه کرده ایم دنبال کنید.

کلمپه

اگرچه خرید این شیرینی از شیرینی‌فروشی‌ها بسیار آسان‌تر است، اما این شیرینی خانگی طعمی فوق‌العاده و به یاد ماندنی دارد.

تقریباً تمام شیرینی‌های سنتی ایرانی مانند باقلوا و کماج طعم لذیذی دارند، کلمپه هم همینطور. یکی از بهترین و محبوب ترین سوغات کرمانی است.

کلمپه مانند کوکی است و محتوی آن از مخلوطی حاوی پودر هل، خرما و برخی مواد دیگر تشکیل شده است.

مواد تشکیل دهنده:

  • 250 گرم آرد شیرینی پزی
  • 125 گرم روغن جامد (روغنی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده) یا روغن شیرینی
  • 100 گرم ماست
  • 1 عدد تخم مرغ
  • ½ قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

برای مغز درونی شیرینی:

  • 200 گرم خرما
  • ¼ واحد گردو پودر شده
  • 1 قاشق چایخوری مخلوطی از هل، دارچین، زنجبیل، پودر جوز هندی همه مخلوط شده